Çerez Aydınlatma Metni

Bu Çerezler Hakkında Aydınlatma Metni, (aşağıda kısaca “ Çerez Aydınlatması” olarak anılacaktır.) kişisel verilerin işlenmesinde, başta özel hayatın gizliliği olmak üzere, kişilerin temel hak ve özgürlüklerinin korunmasını amaçlayan 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“KVKK”) uyarınca Ekim Turizm Ticaret ve Sanayi Anonim Şirketi (aşağıda kısaca “Şirket” veya “ Veri Sorumlusu” olarak anılacaktır.) tarafından hazırlanmıştır ve 3. Kişi Aydınlatma Metni’nin ekini oluşturmaktadır.

Birçok web sitesi gibi, intercityrentacar’da da (aşağıda kısaca “ Site” olarak anılacaktır.) ziyaretçilere kişisel içerik ve reklamlar göstermek, Site üzerinde trafik analizi gerçekleştirmek ve ziyaretçi kullanım alışkanlıklarını anlamak amacıyla Çerezler kullanılmaktadır.

Şirket, bu Çerez Aydınlatması’nı Site’de hangi Çerezlerin kullanıldığını ve ziyaretçilerin bu konudaki tercihlerini nasıl yönetebileceğini açıklamak amacıyla hazırlamıştır.

1. VERİ SORUMLUSUNUN KİMLİĞİ

Kişisel verileriniz; Veri Sorumlusu olarak Şirket tarafından aşağıda açıklanan kapsamda toplanacak ve işlenebilecektir.

Veri Sorumlusu’nun kurumsal kimlik bilgileri şu şekildedir:

Ticaret Sicil No

283629 (İstanbul Ticaret Sicili Müdürlüğü)

Mersis No

0328034107000019

Vergi Dairesi

Büyük Mükellefler

Vergi Numarası

3280341070

Merkez Adresi

Akfırat Mahallesi, Göçbeyli Bulvarı, No: 1/1, İstanbul Park, Tuzla/İstanbul

Telefon:

0 (216) 645 70 00

Faks:

0 (216) 540 53 19

İnternet Sitesi:

www.intercityfilo.com/

2. ÇEREZ (“COOKIE”) NEDİR?

Çerez, bir web sitesinin sunucusu tarafından bilgisayarınızda veya mobil cihazınızda saklanan bir basit metin dosyasıdır. Sadece ilgili sunucu bu tanımlama bilgisinin içeriğine ulaşabilir veya içeriğini okuyabilir.

Her tanımlama bilgisi web tarayıcınıza özgüdür. Benzersiz tanımlayıcı, site adı ve bazı numaralar gibi anonim bilgiler içerecektir. Web sitesinin tercihleriniz gibi konuları hatırlamasına yardımcı olur.

Tanımlama bilgileri, ziyaret ettiğiniz web sitesi (bunlar ‘birinci taraf tanımlama bilgileri’ olarak bilinir) veya görüntülediğiniz sayfada içerik çalıştıran başka web siteler (‘üçüncü taraf tanımlama bilgileri’) tarafından belirlenebilir.

Tanımlama bilgileri hakkında daha fazla bilgi almak isterseniz HowStuffWorks web sitesi kapsamlı bir kılavuz sunmaktadır: Çerezler, ziyaret ettiğiniz internet siteleri tarafından tarayıcılar aracılığıyla bilgisayarınıza ya da akıllı telefon veya tablet gibi diğer cihazlarınıza yerleştirilen ve genelde harf ve rakamlardan oluşan küçük metin dosyalarıdır. Çerezler konusundan daha detaylı bilgi için https://computer.howstuffworks.com/cookie.htm adresini ziyaret edebilirsiniz.

3. TANIMLAMA BİLGİSİ KATEGORİLERİ

Tanımlama bilgileri çeşitli şekillerde sınıflandırılabilir:

  • Kesinlikle Gerekli:Bu tanımlama bilgileri, kullanıcının sitenin güvenli sayfalar gibi özel kısımlarını gezebilmesini ve kullanabilmesini sağlar. Bunlar olmadan web sitesinin önemli kısımları kullanılamaz.
  • Performans: Bu tanımlama bilgileri web sitesinin, dil ayarı gibi kullanıcı tercihlerini kaydetmesini sağlayarak kullanıcıya iyileştirilmiş, daha kişisel bir deneyim sunar.
  • İşlev:Bu tanımlama bilgileri, kullanıcı davranışıyla ilgili veri toplar. Toplanan tüm veriler anonim olarak toplanır ve işlev tanımlama bilgileri diğer sitelerdeki kullanıcı faaliyetlerini izleyemez. Bu bilgi, web sitesini iyileştirmek için raporları derlemek amacıyla kullanılır. İşlev tanımlama bilgileri, kullanıcı tarafından istenen hizmeti sağlayanları da kapsayabilir.
  • Hedef Belirleme ve Reklam:Bu tanımlama bilgileri, kullanıcıya ve ilgi alanlarına uygun anlamlı reklamlar görüntülemek için kullanılır. Bu tanımlama bilgileri, kullanıcının belirli web sayfalarını ziyaret ederken etkileşim kurduğu bir reklam kampanyasının etkinliğini ölçmek için de kullanılabilir ve potansiyel reklam verenlerle iletişime imkân tanır.

4. KULLANILAN ÇEREZ KATEGORİLERİ

Çerezler; sahipleri, kullanım ömürleri ve kullanım amaçları bakımından sınıflandırılabilir.

  • Sahibine göre,site çerezleri ve üçüncü taraf Çerezler kullanılmaktadır. Site çerezleri, ŞIRKET tarafından yönetilirken, üçüncü taraf çerezlerini Google, Facebook gibi farklı firmalar yönetmektedir. ŞIRKET tarafından çerez yönetimi yapılmamakta, ziyaretçilere ait hiçbir veri veya çerez kullanımı bulunmamaktadır. Fakat ŞIRKET tarafından kullanılan hizmetler (Google fonts, Google maps, Google Analytics, crisp.chat, addthis, hotjar.com, Facebook tag manager, Youtube, vimeo.com gibi) kapsamında 3. taraf çerezler bu firmalar tarafından yönetilmektedir.
  • Kullanım ömrüne göre,oturum çerezleri ve kalıcı çerezler kullanılmaktadır. Oturum çerezleri ziyaretçinin web sitesini terk etmesiyle birlikte silinirken, kalıcı çerezler değişen sürelerle ziyaretçilerin cihazlarında kalmaktadır.
  • Kullanım amaçlarına göre,Site’de teknik çerezler, doğrulama çerezleri, hedefleme/reklam çerezleri, kişiselleştirme çerezleri ve analitik çerezler kullanılmaktadır.

5. ÇEREZLERİN KULLANILDIĞI AMAÇLAR

Site’de kullanılan Çerezler, aşağıdaki amaçlar kapsamında kullanılmaktadır:

Site’nin çalışması için gerekli temel fonksiyonları gerçekleştirmek.Örneğin, Site üyelerinin üyelik bilgileriyle giriş yapabilmesi.

Site’yi analiz etmek ve Site’nin performansını arttırmak.Örneğin, Site’yi ziyaret edenlerin sayısının tespit edilmesi ve buna göre performans ayarlarının yapılması ya da ziyaretçilerin aradıklarını bulmalarının kolaylaştırılması.

Site’nin işlevselliğini arttırmak ve kullanım kolaylığı sağlamak.Örneğin, Site’yi ziyaret eden ziyaretçinin daha sonraki ziyaretinde kullanıcı adı bilgisinin ya da uçuş arama sorgularının hatırlanması veya Site üzerinden üçüncü taraf sosyal medya faaliyetlerine bağlantı sağlamak.

Kişiselleştirme, hedefleme ve reklamcılık faaliyeti gerçekleştirmek.Örneğin, ziyaretçilerin görüntüledikleri araç ve destinasyonlar üzerinden ziyaretçilerin ilgi alanlarıyla ilgili reklam gösterilmesi.

6. SİTE’DE KULLANILAN ÇEREZLER

İnternet siteleri, kullanılan browserlar ve hem browserlar hem de siteler tarafından kullanılan eklentiler çerez oluşturmaktadır. Site tarafından çerez oluşturan / oluşturabilecek uygulamalar ve açıklamaları aşağıdaki gibidir;

6.1. Birinci Taraf Tanımlama Bilgileri

Çerez İsmi

Süre Sonu

Kategori

Açıklama

JSESSIONID

Oturum

Kesinlikle Gerekli

Bu, web sitesi oturumunuzu ve gezinme adımlarını yönetmek için kullanılan genel bir tanımlama bilgisidir.

6.2. Üçüncü Taraf Tanımlama Bilgileri

Site’de kullanılan üçüncü taraf çerezler aşağıdaki gibidir. Çok fazla ve belirsiz çerez bırakabilen 3. taraf uygulamalar da aşağıda listelemiştir.

Çerez İsmi

Süre Sonu

Kategori

Açıklama

_ga

2 yıl

Performans

Bu tanımlama bilgisi, Google Analytics tarafından kullanıcı ziyaretinin amacını değerlendirmek için kullanılır ve web sitesi yöneticileri için web sitesi etkinliğiyle ilgili raporlar oluşturur ve müşteri deneyimini iyileştirmeyi amaçlar.

_gcl

3 ay

Hedef Belirleme ve Reklam

Bu tanımlama bilgisi Google AdSense (bazen Google Analytics) tarafından web sitelerinde hizmetlerinden yararlanarak reklam verimliliğini denemek için kullanılmaktadır.

_gat

1 dakika

Performans

İstek oranını kısmak için kullanılır. Google Analytics Google Etiket Yöneticisi aracılığıyla dağıtıldıysa, bu çerez _dc_gtm_ <property-id> olarak adlandırılır.

_gid

24 saat

Kesinlikle Gerekli

Kullanıcıları ayırt etmek için kullanılır.

__utma

2 yıl

Performans

Bu tanımlama bilgisi, Google Analytics tarafından kullanıcıları ve oturumları ayırmak için kullanılır. Google Analytics'e her veri gönderildiğinde tanımlama bilgileri güncellenir.

__utmb

30 dakika

Performans

Bu tanımlama bilgisi, Google Analytics tarafından yeni oturumları ve ziyaretleri ayırmak için kullanılır. Google Analytics'e her veri gönderildiğinde tanımlama bilgileri güncellenir.

__utmz

6 ay

Performans

Bu tanımlama bilgisi, Google Analytics tarafından kullanıcı ziyaretinin amacını değerlendirmek için kullanılır ve web sitesi yöneticileri için web sitesi etkinliğiyle ilgili raporlar oluşturur ve müşteri deneyimini iyileştirmeyi amaçlar.

__utmc

Oturum

Performans

Bu tanımlama bilgisi, Google Analytics tarafından yeni ziyaretçileri belirlemek için kullanılır.

_gac_<property-id>

90 gün

Hedef Belirleme ve Reklam

Kullanıcı için kampanyayla ilgili bilgiler içerir. Google Analytics ve Google Ads hesaplarınızı bağladıysanız, Google Ads web sitesi dönüşüm etiketleri siz devre dışı bırakmadığınız sürece bu çerezi okuyacaktır.

__cfduid

6 ay

Kesinlikle Gerekli

Crisp.chat tarafından kullanılır. Crisn Chatbox'ı bağlayan web sitesi ziyaretçilerinin web sitenize giderken aynı sunucuya yönlendirilmesini sağlamak için CDN sağlayıcısı Cloudflare tarafından gerekli olan teknik bir çerezdir. Sohbet kutusunun daha hızlı yüklenmesini sağlar.

crisp-client/session

6 ay

Kesinlikle Gerekli

Crisp.chat tarafından kullanılır. Sohbet'i tutarlı hale getirmek için kullanılır. Bu çerez olmasaydı, her yeni sayfaya geçişte yeni bir sohbet oturumu düzenlenmesi gerekirdi

crisp-client/domain-detect

6 ay

Kesinlikle Gerekli

Crisp.chat tarafından kullanılır. Aynı anda çok fazla ziyaretçiye sahip olan Crisp.chat sohbet kutusunun özelliklerini devre dışı bırakan bir korumadır

NID

1 yıl

Performans

Google tarafından tercihlerin kaydedildiği çerezlerdir. Yazı tipi (fontu), boyutu ve diğer web sayfası tercihlerini içerir.

_hjClosedSurveyInvites

1 yıl

Performans

Bir ziyaretçi bir Anket davetiyesi modal pop-up'ı ile etkileşime girdiğinde ayarlanan hotjar çerezi. Daha önce gösterilmişse aynı davetiyenin tekrar görünmemesini sağlamak için kullanılır.

_hjDonePolls

1 yıl

Performans

Bir ziyaretçi Geri Bildirim Anketi widget'ını kullanarak anketi tamamladıktan sonra ayarlanan hotjar çerezi. Zaten doldurulmuşsa aynı anketin tekrar ortaya çıkmamasını sağlamak için kullanılır.

_hjMinimizedPolls

1 yıl

Performans

Bir ziyaretçi Geri Bildirim Anket widget'ini en aza indirdiğinde ayarlanan hotjar çerezi. Ziyaretçi sitenizde gezindiğinde widget'ın simge durumuna küçültülmüş kalmasını sağlamak için kullanılır.

_hjShownFeedbackMessage

1 yıl

Performans

Bir ziyaretçi Gelen Geribildirimi minimize ettiğinde veya tamamladığında ayarlanan hotjar çerezi. Bu, ziyaretçi gösterilecek şekilde ayarlanmış başka bir sayfaya gidilirse, Gelen Geribildirimi en aza indirilecek şekilde yüklenir.

_hjid

1 yıl

Performans

Müşteri, Hotjar komut dosyası içeren bir sayfaya ilk kez geldiğinde ayarlanan Hotjar çerezi. Tarayıcıdaki o siteye özgü Hotjar Kullanıcı Kimliğini devam ettirmek için kullanılır. Bu, aynı siteye sonraki ziyaretlerde davranışın aynı kullanıcı kimliğiyle ilişkilendirilmesini sağlar.

_hjRecordingLastActivity

Oturum süresince

Performans

Bu, Oturum depolama alanında (çerezlerin aksine) bulunmalıdır. Bu, bir ziyaretçi kaydı başladığında ve WebSocket üzerinden veri gönderildiğinde güncellenir (ziyaretçi Hotjar'ın kaydettiği bir eylem gerçekleştirir).

_hjTLDTest

Oturum süresince

Performans

Hotjar komut dosyası yürütüldüğünde, sayfa ana bilgisayar adı yerine kullanmamız gereken en genel çerez yolunu belirlemeye çalışırız. Bu, çerezlerin alt alan adlarında (varsa) paylaşılabilmesi için yapılır. Bunu belirlemek için, başarısız olana kadar farklı URL alt dize alternatifleri için _hjTLDTest çerezi depolamaya çalışıyoruz. Bu kontrolden sonra çerez kaldırılır.

_hjUserAttributesHash

Oturum süresince

Performans

Hotjar Tanımlama API'sı aracılığıyla gönderilen Kullanıcı Öznitelikleri, bir özniteliğin ne zaman değiştiğini ve güncellenmesi gerektiğini bilmek için oturum süresince önbelleğe alınır.

_hjCachedUserAttributes

Oturum süresince

Performans

Bu çerez, kullanıcı örnekte olmadığında Hotjar Tanımlama API'sı aracılığıyla gönderilen Kullanıcı Özelliklerini saklar. Bu öznitelikler yalnızca kullanıcı Hotjar Geri Bildirim aracıyla etkileşime girdiğinde kaydedilir.

_hjLocalStorageTest

100 ms’den az

Kesinlikle Gerekli

Bu çerez, Hotjar İzleme Komut Dosyasının yerel depolama kullanıp kullanamayacağını kontrol etmek için kullanılır. Mümkünse, bu çerezde 1 değeri ayarlanır. _HjLocalStorageTest içinde saklanan verilerin son kullanma süresi yoktur, ancak oluşturulduktan hemen sonra silinir.

_hjIncludedInSample

Oturum süresince

Performans

Bu çerez, Hotjar'a ziyaretçinin Dönüşüm Hunisi oluşturmak için kullanılan örneğe dahil edilip edilmediğini bildirmek üzere ayarlanmıştır. Bu, kullanıcı siteden ayrıldığında yok edilen bir oturum çerezidir.

_hjAbsoluteSessionInProgress

30 dakika

Kesinlikle Gerekli

Bu çerez, bir kullanıcının ilk sayfa görüntüleme oturumunu tespit etmek için kullanılır. Bu, çerez tarafından ayarlanan Doğru / Yanlış bayrağıdır.

7. SİTE’DE ÇEREZ BULUNDURAN DİĞER UYGULAMALAR

Addthis: Paylaşım düğmeleri için kullanılan bir servistir. Gizlilik politikası ve çerez kullanımı hakkında https://www.oracle.com/legal/privacy/addthis-privacy-policy.html internet sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Vimeo: Vimeo bir video paylaşım platformudur. Site içinde bazı videolar için bu servis kullanılmaktadır. Vimeo çerez aydınlatması için https://vimeo.com/cookie_policy web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Youtube: Bir video paylaşım platformudur. Site içinde bazı videolar için bu servis kullanılmaktadır. Vimeo çerez aydınlatması için https://vimeo.com/cookie_policy web sitesini ziyaret edebilirsiniz

FacebookPixel: Facebook Pixel, Facebook tarafından geliştirilmiş ve kullanıcılara Facebook Business Manager altında sunulmaktadır. Facebook üzerinde yayınlanan reklamlarından elde edilen dönüşümlerin takibini, reklam içeriklerinin ve hedeflemelerinin optimize edilebilmesini, performans ölçümlerinin yapılabilmesini ve hedeflemelerin detaylandırılabilmesini sağlayan bir JavaScript kod parçasıdır. Facebook Pixel çerez aydınlatması bu linkten ulaşabilirsiniz;

https://www.facebook.com/business/help/471978536642445?id=1205376682832142

8. ÇEREZ TERCİHLERİ NASIL YÖNETİLİR?

Ziyaretçilerin kendilerine ait hangi kişisel verilerin toplanabildiği konusunda tercihlerini serbestçe kullanabilmesi Şirket için son derece önemlidir. Bununla birlikte, Site’nin çalışması için zorunlu olan Çerezler konusunda tercih yönetimi mümkün olamamaktadır. Ayrıca, bazı Çerezlerin kapatılması halinde Site’nin çeşitli fonksiyonlarının çalışmayabileceğini hatırlatırız.

Site’de kullanılan Çerezlere dair tercihlerini ne şekilde yönetebileceğinize ilişkin bilgiler aşağıdaki gibidir:

Ziyaretçiler, Site’yi görüntüledikleri tarayıcı ayarlarını değiştirerek çerezlere ilişkin tercihlerini kişiselleştirme imkânına sahiptir. Eğer kullanılmakta olan tarayıcı bu imkânı sunmaktaysa, tarayıcı ayarları üzerinden Çerezlere ilişkin tercihleri değiştirmek mümkündür. Böylelikle, tarayıcının sunmuş olduğu imkânlara göre farklılık gösterebilmekle birlikte, veri sahiplerinin çerezlerin kullanılmasını engelleme, çerez kullanılmadan önce uyarı almayı tercih etme veya sadece bazı Çerezleri devre dışı bırakma ya da silme imkânları bulunmaktadır. Bu konudaki tercihler kullanılan tarayıcıya göre değişiklik göstermekle birlikte genel açıklamaya https://www.aboutcookies.org/ adresinden ulaşmak mümkündür. Çerezlere ilişkin tercihlerin, ziyaretçinin Site’ye erişim sağladığı her bir cihaz özelinde ayrı ayrı yapılması gerekebilecektir.

  • Google Analytics tarafından yönetilen Çerezleri kapatmak için tıklayınız.
  • Google tarafından sağlanan kişiselleştirilmiş reklam deneyimini yönetmek için tıklayınız.
  • Birçok firmanın reklam faaliyetleri için kullandığı çerezler bakımından tercihler Your Online Choices üzerinden yönetilebilir.
  • Mobil cihazlar üzerinden Çerezleri yönetmek için mobil cihaza ait ayarlar/tarayıcı ayarları menüsü kullanılabilir. Bazı uygulamaların (ör. Chrome) çerez ayarları uygulamanın kendi içerisinden gerçekleştirilmektedir.

9. ZİYARETÇİLERİN HAKLARI

KVKK’nin 11. maddesi uyarınca ziyaretçiler, Şirket’e başvurarak, kendirleriyle ilgili,

  • Kişisel verileri işlenip işlenmediğini öğrenme,
  • Kişisel verileri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,
  • Kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
  • Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,
  • Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  • KVKK ve ilgili diğer mevzuat hükümlerine uygun olarak işlenmiş olmasına rağmen, işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması hâlinde, kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  • İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,
  • Kişisel verilerin mevzuata aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması hâlinde zararın giderilmesini talep etme haklarına sahiptir.
  • Söz konusu haklar, kişisel veri sahipleri tarafından yazılı olarak ya da kayıtlı elektronik posta adresi üzerinden iletildiğinde her hâlükârda 30 (otuz) gün içerisinde değerlendirilerek sonuçlandırılacaktır. Ayrıntılı bilgi için bkz: Aydınlatma Metni

10. RIZA VE ÇEREZ AYDINLATMASINDA DEĞİŞİKLİKLER

Şirket, Çerez Aydınlatması ile ziyaretçilerine Çerez kullanımı konusunda detaylı açıklama sunmayı ve Çerez tercihleri konusunda bilgilendirmede bulunmayı hedeflemiştir. Bu bakımdan, Site’de yer alan Çerez bilgilendirme uyarısının kapatılması ve Site’nin kullanmaya devam edilmesi halinde Çerez kullanımına rıza verildiği kabul edilmektedir. Ziyaretçilerin Çerez tercihlerini değiştirme imkânı her zaman saklıdır.

Şirket, Çerez Aydınlatması hükümlerini dilediği zaman değiştirebilir. Güncel Aydınlatma Site’de yayınlandığı tarihte yürürlük kazanır.

11. HAK VE TALEPLERİNİZ İÇİN BİZİMLE İLETİŞİME GEÇMEK İSTERSENİZ

KVKK ve sair mevzuat dâhilinde öngörülen yasal haklarınız uyarınca, taleplerinizi dilekçe ile Şirket’mizin Akfırat Mahallesi, Göçbeyli Bulvarı, 1/1 Tuzla-İstanbul/Türkiyeadresine bizzat elden iletebilir ve/veya noter kanalıyla ulaştırabilirsiniz. Bunun yanında, Veri Sorumlusuna Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Tebliğ’in 5. maddesi uyarınca kayıtlı elektronik posta (“KEP”) adresi, güvenli elektronik imza, mobil imza ya da Şirket’imize daha önce bildirdiğiniz ve sistemlerimizde kayıtlı bulunan elektronik posta adresini kullanmak suretiyle kvkk@intercityfilo.com adresine iletebilirsiniz.