Lastik

Kaza durumunda kaza tutanağı olmasına rağmen neden lastik karşılanmıyor?

Kaza durumunda lastiğe zarar gelmesi halinde eğer tutanak tutulduysa karşılanıyor. Ancak lastik patlama, balon yapma, kaldırıma sürtüp aşındırma vb. durumlarda karşılanmıyor. Çünkü bu gibi durumlar kullanıcı hatası olarak sigorta şirketinden bildirilmektedir.

Kış Şartları ve Kış Lastikleri İle İlgili nelere dikkat etmeliyim?

Aracınızda zincir ve gerekli avadanlıklar bulunmalıdır. (trafik seti, yangın tüpü vb.) Mevcut malzemelerin aracınızda kolay ulaşılabilir bir noktada tutulması herhangi bir ihtiyaç anında işinizi kolaylaştıracaktır.
Güvenli bir sürüş için iyi bir görüş şarttır. Hareket etmeden önce camların, farların ve ikaz lambalarının çalışır ve temiz durumda olduğundan emin olunuz.
Kış şartlarında görüşü olumsuz etkileyen faktörlere karşı, donmuş silecek lastiklerinin kullanım öncesi ve sonrası temizlenmesi ve antifrizli cam suyu konulması önem taşımaktadır.
Ön cam su püskürtücü memelerinin açık, temizleme suyunun dolu ve dona karşı antifriz ilave edilmiş olduğundan, cam sileceklerinin arızasız çalıştığından ve süpürge lastiklerinin iyi durumda olduğundan emin olunuz.
Özellikle yağışlı havalarda görüş ve fren mesafesi uzayacağı için önümüzdeki araçla takip mesafesinin normalde bırakılandan daha uzun mesafe olması gerekmektedir.
Köprü, viyadük ve rüzgârlı bölgelerde buzlanma riski diğer yol kesimlerine göre daha fazla olduğundan hızımızı azaltıp, ani direksiyon hareketlerinden kaçınılması gerekmektedir.
Yüksek hızlarda yağmur sularıyla kaplı yüzeylere girildiğinde ayağımızı hafifçe gazdan çekerek ve debriyaja basarak geçmek savrulma riskini azaltacaktır.
Kış şartlarında araç kullanırken uyulması gereken en önemli kural; düşük hızlarda seyretmektir.
Hava şartları çok sertleşmiş ise ülkemiz şartlarında trafik güvenliğinin azaldığı günlerde trafiğe çıkmamak, çıkılması gerekiyorsa da toplu taşıma araçlarını kullanmak en doğru uygulama olacaktır.
Eğer zincir kullanılması gerekli bir bölgede araç kullanılacak ise zincir takma-sökme talimatını zincir kutusu üzerinden okumak önem taşımaktadır.
Kullanıcılarımız gerekli önlemleri almak, bakımlarını zamanında yaptırmak, araçları kullanırken maksimum özeni göstererek aracı korumaları gerekmektedir.
Lastiğin havası indiğinde aracı kullanmaya devam etmemiz jant ve diğer aksamlara zarar verebilir.

Lastik değişimini nasıl yapabilirim?

Mevsim geçişleri nedeni ile lastik değişimi gerektiği durumlarda Satış Sonrası Hizmet ile iletişime geçebilirsiniz.Satış sonrası hizmetler yetkililerimize iletişim bölümüzdeki bilgileri kullanarak telefon, mail, veya canlı destek yoluyla erişebilirsiniz. İşlemlerinizi hızlandırmak için aşağıdaki linkten yeni lastik talebinizi yapabilirsiniz.

Lastik değişimi

Aracımda zincir kullanırken nelere dikkat etmeliyim?

Zincir takılıyken maksimum 40 Km/h hızla gidilmeli, kasislere sert girmekten ve kaldırımlara çıkmaktan kaçınılmalıdır. Virajlara çok daha yavaş girilmelidir. Zincir takıldıktan kısa bir süre sonra zincir bağlantıları ve gerginliği kontrol edilmeli ve gerekmesi durumunda boşluğu alınmalıdır. Bu tavsiyelere uyulmayarak zincirin kırılması sonucunda meydana gelen tüm hasarlar kullanım kaynaklı olarak firmalara yansıtılmaktadır. Kar olmayan yollarda uzun süre zincir kullanılmamalıdır. (Yedek lastik boyutları küçük olduğu zaman üzerine kar zincirlerinin takılması mümkün değildir. Eğer çekiş lastiklerden biri patlar ise, önce diğer bir lastikler değiştiriniz ve bu lastiğin yerine stepne takarak çekiş lastiğine zincir takınız)